Válasz egy WMN cikkre, csak mert kell az egyensúly:)

Íme az eredeti cikk, amire válaszoltam:


https://wmn.hu/wmn-life/50966-ezt-az-anyaknak-meg-az-o-sokat-latott-sokat-bantott-testuknek?fbclid=IwAR160_1cJZjGJ_c2bGTUvYwHyXv0l2Wts4Uh7gJCPGeE0M_2W6p5igVwjZM


és íme a válasz:


Kedves Gábor, mindenek előtt – azt hiszem majd’ minden Nő nevében írhatom - köszönöm a cikket. Érezhető, hogy érted a lényegünket, és érted, használod a nyelvünket.

Nekem azonban a végére hiányérzetem lett, sőt, akkor már egy kicsit szomorú is lettem, amikor láttam a sok „Ezt minden férfinak olvasnia kellene!” – és ehhez hasonló - hangzatú hozzászólást. Persze ez nem a te hibád, csak többnyire ezt váltottad ki – sajnos. (A más agyszerkezetünket és az érzelmi indíttatásainkat figyelembe véve ez azért nem meglepő). A hozzászólások olvasása közben ugyanis lepergett előttem a sok, igencsak rútul bántott férfi sorsa, akikkel találkoztam munkám során – miközben ismertem mindkét oldalt – (csak szólok, hogy mindkét oldal mellett állok😊, biztosan tudom, hogy iskolás koromban lányokkal ugyanúgy barátkoztam, mint fiúkkal). Szóval a férfiaknak sem fenékig tejfel az élet, csak ők nem annyira szenvednek tőle. Vagy inkább máshogy, és máshogy is fejezik ki, ami teljesen rendben van.

Ami a cikkben írva van, az mind ok, no de mi is van Veletek? Rólatok ki ír ilyen védelmező, néhol harcosan mellétek álló cikket? Mert azt gondolom, egy kapcsolat az egy deal. Mindkettőnek ugyanúgy bele kell tennie a magáét. Lehet, hogy nem egyszerre, de adott esetben az emeli fel a másikat, aki aktuálisan feljebb van. Viszont mindkettő azt kellene, hogy bele tegye, amit tud, és amitől a másik is jobban érzi magát. Igen, vannak tanítások, amelyek a Nőt magasztalják az egekig, és igen, tudom, a férfit is anya szülte. Ez pusztán annyit jelent, hogy nekünk nőknek érdemes lenne az energiáinkkal máshogy bánni. Mert más szempontból semmivel nem vagyunk különbek nálatok, és higgyétek el, sokkal több „erős” nő sírdogál titokban a magány -érzésétől, mint gondoljátok. Ha pedig belelátnátok a fejünkbe, hallanátok a gondolatainkat, amikor egyedül szereljük a bűzelzárót, a kazánt, vagy a WC öblítőt, azt sem tudnátok, nevessetek, vagy megöleljetek bennünket.

Nyálas leszek én is, ami furcsa lehet egy férfiaknak, férfiakról szóló írásban, de legalább kíméletlenül őszinte. Nyálas azért, mert néha meg kell mondani a férfiaknak is, hogy csodálatosak, mert ezt valahogy nem nagyon hallják. Pedig csak kettő szó, nekik a sokszor a világot jelenti, nekünk semmibe nem kerül. Mert utoljára talán az édesanyjuk mondta nekik, de nem mindenkinek jutott dicsérő szülő. Sőt, a fiúkat sokszor keményebben is fogták, a legtöbb családban még sírni sem volt szabad. (Ezért szoktam azt mondani, hogy a síró férfi a bátor.) Általánosságban nem hiába vágynak tehát dicséretre, ők is emberek, és hiányzik nekik. Motiválja őket, mint mindenkit. Őszinte is vagyok, mert sokszor sem a férfiak önmagukhoz, sem a nők velük nem őszinték. A férfiak egymáshoz inkább. És ha mégis találkoznak egy őszinte nővel, aki nem az erősnek látszó szingli fajtából való, nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem ehhez szoktak. Mondjuk a szinglikkel sem. Én nem „megmondóemberkedni” akarok, tanulom az alázatot, már egészen jól megy. Véleményem viszont van. A férfiak ráadásul még kevésbé szorulnak rá, hogy megmondjam nekik a tutit, mert sokszor ők jobban tudják, viszont csak akkor tulajdonítanak neki jelentőséget, amikor annak eljött az ideje. Akkor viszont nagyon. Mert ők nem agyalnak, nem gyártanak elméleteket csak azért, hogy beszéljenek a semmiről vagy szőnek pletykákat, amelyek jórészt nem is igazak. (Egyébként Gábor, engem sohasem zavart, ha a védőnő „Kedves Anyukának” hívott. Örültem neki, mert az voltam.)

Igen, a legtöbb apa pocakos, és egy idő után kopaszodik is.

Kicsit vagy nagyon. És igen, a legtöbben ők is hiúk, de mi imádjuk, amikor ők is nézegetik magukat a tükörben és a hasukat sem fogják már ugyanolyannak látni, mint azelőtt volt. Akkor sem, ha minket nem is zavar különösebben, mert egyáltalán nem vészes. Sőt. Korábban bezzeg mennyit tudtak izgulni ők is, és a tükör előtt döntést hozni plusz három kiló miatt, ami után jöttek is a felülések, fekvőtámaszok, otthoni súlyzózás, húzódzkodás a szőnyegporolón, stb.

Ma ugyanezeknek a férfiaknak naponta egy hosszú, vagy több kisebb műszakban kell teljesíteniük, és millióegy döntést hozniuk, néha óriási felelősséggel, aminek a súlyát mi nők, kevésbé bírnánk. Ráadásul nem kisebb teher nyomja a vállukat, minthogy hogyan tudjanak minél felelősebben eltartani egy családot. Hozzátéve azt, hogy időnként, amikor végre mindezt a munkát lenyomják, és beteszik a lábukat az eredetileg otthonnak tervezett lakás ajtaján, rájuk is várhat kakis pelenka, lepisilés, legóra lépés, főzelék-harc, rendetlenség, kosz, hangzavar, veszekedés, hideg kaja, vasalatlan ing, depressziós vagy fáradt feleség, miközben a nőnek akit elvett és aki anno felnézett rá, és az esküvőn az Istenének nevezte, most nyoma se…és igen, van, hogy

a.) leszarják az egészet, mert nekik is kell a kikapcs a másnapi teljesítéshez – pl a családért, és a főnöknek hiába mondják, hogy bocs, semmit nem aludt a gyerek,

b.) rohadtul nincs kedvük a negatív és agyleszívó dolgokra, mert abból elég volt nekik napközben. Persze megteszik otthon is a magukét, látják ők, hogy kell a férfi és az apa itthon is, nekik is van szívük és lelkük, csak legalább hagyják már őket békén és legalább otthon ne szívják már a vérüket, amikor egész nap ezt hallották, csak más közegben….

c.) ja, hogy ezek után lehányt a gyerek téged is, kedves apuka?

d.) ja, hogy ezek után egyedül alszol a kanapén, hogy átadd a helyed a gyereknek?

e.) ja, hogy ezek után évek telnek el, és még nincs nincs normális szexuális életed?

f.) ja, hogy ezek után jóformán el is vagy felejtve?

g.) ja, hogy ezek után csodálkoznak, ha keresed a béke szigetét, hogy túléld, mert Te is emberből vagy?

És mindez csak a felszín… szó szerint.


Mert az apák legtöbbje büszke a családjára és büszke a párjára, aki gyermeket szült neki.

És az apák többségének sokkal fontosabb az, hogy a gyermeke édesanyja sokat mosolyogjon, és jókedvű legyen, mint az, hogy visszaáll-e a teste a szülés után.


Az apák többsége nem állat, és nemhogy megérti, hanem egyenesen irigykedik néha a várandósságot és a szülést átélt párjára, sőt csodálja a nőket emiatt, és igen, időnként kutyául kirekesztettnek érzi magát – tök jogosan.

Ott indul, hogy ő nem kapta meg ezt a csodát, hogy a szíve alatt hordhat egy gyermeket. Aztán, hogy sokszor bénának érzi magát, mert azt sem tudja, hogyan kell segíteni. És anyu nem segít azzal, hogy sokszor még érezteti is azt, hogy a picihez ő jobban ért. Hol van ez megírva? Mert nem jobban, csak máshogy. Igen, az anya tud egy csomó mindent, amit apa nem. Viszont apa meg tud egy rakás olyat, amit bizony anyu nem. Magyarul tök mindegy, hány napos, hónapos, vagy éves a gyerek, mindkettőre egyformán szükség van.

Mert igaz, hogy a nő rárakja a testét az ügyre anélkül, hogy pontosan tudná, mi fog azzal történni, a nők azonban ajándékba kapták ezt a tudást, amivel nem élhetnek vissza, nem kérkedhetnek vele. Valszeg pont ennyire a férfiak is megtennék ugyanezt.


Kedves férfiak, köszönet Nektek, amiért nem nyafogtok, nem hisztiztek, nem pampogtok, hanem lehet rátok számítani, és ugrotok, ha kell. Mi pedig, amíg az oviban ti versenyeztetek, addig papás - mamásat játszottunk a szőnyegen, és készültünk a családalapításra, így számunkra a világ legtermészetesebb dolga, hogy alávetjük magunkat a tornától vérvételig közszemlére tett intim testrészektől az igazi műtétig, még jó, hogy megtesszük, nem nagy kunszt. Én például négyszer szültem, és mindannyiszor boldogan vártam az eredményt, bármi áron, és egyszer sem jutott eszembe, hogy „odaadom a testem”. Hála Istennek még többen vagyunk így, mint nem (jelzem, sem vak nem vagyok, és nem politizálok, igyekszem középen maradni).

A férfi nem kizárólag maga miatt aggódik…

Idézek a cikkből: ”Megteremtjük neki a teljesíthetetlen elvárások mátrixát, belökjük, hogy „szüljél, baszod, de legyél közben is párductestű, zsírtalan, álló mellű, darázsderekú pornós állat” – aztán közöljük a pokoli kínokat átélő, szanaszét gyötört nővel társadalmilag, hogy „cicukám, mi bajod van, ott a kölyök, ezt akartad, vigyorogjál, ne legyél hálátlan”.” Persze, vannak ilyen férfiak is, meg olyanok is. Ahogy vannak ilyen nők is, meg olyanok. Számtalan példát tudnék hozni mindre, ezért én nem általánosítanék.

Ráadásul Gábor, egy kicsit ezen is változtatnék (mondtam, hogy most tisztelettel kiállok a Férfiakért) miszerint „gyakran hallható jelenség, hogy az állapotos/kisgyerekes csajt elhagyja a férfi, mert sajnos az a mell, fenék, altest en general, „már” nem olyan, és hát a férfinek bezony jár a (elnézést) szűk punci, járnak a hetyke mellek, neki jár a heti-havi n+1 szexuális együttlét, sajnos a férj nem tudott egy teljes évet várni, míg újraindul a dolog, sajnos meg kell érteni, ő sincs fából, sajnos és sajnos és sajnos.”

Gábor, tudod, hány olyan esetről tudok, amikor egyrészt a férfi be lett csapva, hogy pl a nő szed fogamzásgátlót, pedig nem, hogy holnap már lesz vérzése és nyugodtan lehet, pedig az sem igaz? Meg, hogy egyébként a pasi baja messze nem a nő külsejével volt, csak ez lett kifelé kommunikálva a nő szájából. Mert az ugye sokkal egyszerűbb, mint bevallani, hogy amúgy kutyának nézte és használta a férfit.

„Kivételesen rideg leszek, mert ezek a történetek nem felháborítanak, hanem kiborítanak”. Hidd el Gábor, a másik oldalon történő dolgok engem is.

„Nem csupán döbbenten hallgatom őket, hanem rázom a fejem, hogy nem lehet igaz. Elhagytad a terhes feleséged, mert más lett az illata?”

Tudod hány nő törli el egyetlen mozdulattal a 15 - 20 éve tartó házasságát, mert ő mondjuk már ezotérikusan annyira fejlett, hogy neki olyan társ kell, aki együtt rezeg vele, és nem pedig olyan, aki visszahúzza? Millió más eset is eszembe jutott…


Szívemben kedves nők, vajon elfelejtettétek, hogy a párotoktól kaptátok a gyereket és nem fordítva? Elfelejtettétek, hogy azelőtt mindig fontos volt számotokra, hogy megakadjon rajtatok a párotok szeme? Csak az a fontos számotokra, hogy a lábatok közéhez a szíveteken keresztül vezet az út, de az már nem fontos nektek, hogy a férfi szívéhez pedig alulról vezet oda? Hogy ez is egy deal? Vagy, hogy vannak jó dietetikus szakemberek is, vagy edzők, tanácsadók, akik értetek tanultak?Hogy Ti jól érezzétek magatokat?


Minden esetre köszönöm, hogy a vége felé írtál a szép dolgokról is. Mert a negatívak az élet minden területén ott vannak. Azt gondolom, két dolgot tudunk tenni. Az egyik, hogy mi


megpróbáljuk úgy csinálni, hogy az másolásra méltóvá váljon. A másik, hogy a jónak visszük hírét.

Mert abban igazad van: nem bonyolult dolgok ezek.


Ja, és még egy: a Jó Isten úgy adta, hogy a négy gyerkőcöt összesen négy évig szoptattam, és számtalan tejtesóik is voltak, ezért igen csak zacskósak lettek a melleim. Az apukájuknak volt pénze, mégsem akarta, hogy tegyük rendbe őket, így a válás után egyedül mentem el műtétre. Magamért, pedig akkor, egyedül, pénzem sem volt, de amit egy nő meg akar oldani, azt ugye megold (említettem az energiákat, ugye?) És bizony nagyon jól tettem. Úgyhogy az anyai testet az anyának kell először megtanulni gyönyörűnek látni! Ne már, hogy a párja kelljen hozzá. Tudom, hogy nehéz, de megoldható.


A „témában tapasztalt” férfiaknak pedig én szerettem volna üzenni, hogy a világon semmi, de semmi baj nincs veletek. Sőt. Nagyon-nagyon sőt. Köszönjük, hogy vagytok.

Amíg férfiak és nők lesznek e világon, addig lesz különbség, és amíg emberek élnek, addig lesz konfliktus is. Még szerencse, hogy vannak olyan férfiak, akik tisztelik a nőket, és vannak olyan nők, akik tisztelik a férfiakat. Tiszteljük egymás másságát, és hagyjuk egymást olyannak lenni, amilyen. Ennyi a titok.

Általában nem írok ilyen cikket, mert a jóról szeretek írni. Olyanról, ami előre visz. Ez viszont most kompenzált valamit, csak mert kell egyensúly. Szeretettel.STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now