Válasz egy Kedves Férfinak, akit az érdekelt, vajon mi lehet a Nők fejében a Férfiakkal kapcsolatbanGondolkodtam, hogyan tudnám érthetően megfogalmazni a választ.

Mert egy kapcsolatban vannak változó és vannak nem változó tényezők.

A tetteket, a szándékot (feltétel nélküli szeretet szándékával létezni), a működést, a személyiségbéli és szeretetnyelvbéli, a kommunikációs (én-üzenet, segítő beszélgetés, stb) különbözőségeket, a másság elfogadását és tiszteletben tartását (ez a változó tényező) külön kell választani a nemi különbözőségtől (ez a nem változó tényező).

Mert a dőlt betűs rész (és ezekből a változókból ugye még van pár, amit írhatnék, de ezt egy külön nap lenne átbeszélni😊)) független a nemtől, az ugyebár mindenkire egyformán vonatkozik. Azért mindannyian felelősek vagyunk – illetve saját döntés, hogy fejlődünk-e ezeken a területeken vagy sem.

A nem változó tényezővel (azzal, hogy tökéletesen mást találunk meg magunknak, mint mi vagyunk) nem nagyon lehet mit kezdeni, mert az egyszerűen VAN. Ha tudomásul vesszük, ha nem, akkor is. Ezt csak elfogadni lehet, tiszteletben tartani, tudatosítani, és megtanulni vele bánni/létezni.

Aztán ezt lehet boncolgatni, hogy kinek ki az „ellentéte”, azaz kiegészítője, mert ugye pont azt hívjuk be, aki azt tanítja nekünk, amit nem akarunk😊), meg miért így van, stb, szóval lehet elemezni, de a nulladik lépés az, hogy egyáltalán az tudatosuljon bennünk, hogy

1. mindig is totálisan különbözni fogunk (lásd Mak Gungor Férfi agy – női agy című YouTube videó), és ez nem baj, sőt

2. meg kell tanulnunk ezt tiszteletben tartani, és

3. meg kell tanuljunk ezzel bánni, sőt

4. szeretettel bánni…

5. mert ettől tud a kettő egy egész lenni!!!!

Ezért azt gondolom, a kulcs az - ahelyett, hogy a nők mondják el, hogy ők mit szeretnének egy férfival kapcsolatban megélni (vagy valami ilyesmi volt a kérdésed), vagy akár fordítva, a fenti négy pontot kellene elemezni és abban segítséget nyújtani.

Remélem érted, hogy mi a gondom…nem lehet a nemeket külön választani, általánosságban nem kellene, hogy megmondja a nő, hogy mit keres a férfiban és ne mondja meg a férfi sem, hogy mit keres egy nőben. Mert az nagyon egyéni igény, és mindenki mást keres. Ha megkérdezel sok nőt, akkor mindenki a múltjából, egójából, tanulásaiból, tapasztalásaiból fogja adni a választ, és ideális esetben meg is találja a saját maga számára megfelelőt. Ugyanez a férfira is igaz.

De általánosan, ahol sok „egyén” lesz, csak azt a bizonyos 5 pontot kellene megtanítani.

Mert a Férfi az agy, a Nő a szív, a keringés/áramlás az összekötő. A férfi a test, a Nő a lélek, amit a Szellem tart össze. Úgy is mondhatnám, hogy a férfi az ecset, a nő a szín. Mindkettő kell a műhöz…

„Kedves Férfiak, akik meg akarjátok érteni a Nőket: a helyzet az, hogy aggyal megérteni a szívet nem lehet. Olyan, mintha a füleddel akarnál virágot szagolni…Ez így azért eléggé logikus, ugye?:) A Nőket érezni kell, a Férfiakat érteni. Ha valakinek ez nem megy, akkor bőven elég csak tiszteletben tartani a különbséget. Mert a helyzet az, hogy ez így is marad😊. Ezért van igazuk a Nőknek, amikor azt mondják a Férfinak, hogy a lábuk közéhez csak a szívükön át vezet az út. És ezért tévednek a Nők, amikor elfelejtik, hogy a Férfiaknál pont fordított az irány: az ő szívükhöz a lábuk közén át vezet az út. Ez egy deal. Szerződéskötéskor ezt is vállalni kell😊. De mi van az érző és gondolkodó Nőkkel? Akik okosak, szépek, és még jók is? Nos, velük csak olyan Férfi tud mit kezdeni, aki mer érezni is. Ez egy másik deal. Így tudják egymást támogatni. Egy biztos: mindkettő kell a Testhez, hogy Éljen. Nagybetűvel. Szív is és agy is.” (Blogom)

Nem a szív tudja megadni azt, ami az agynak kell, nem a lélek tudja megadni azt, ami a testnek kell. Hanem az áramoltatást kell jól csinálni úgy, hogy eggyé váljunk az áramlással. Mindketten. Így találunk egymásra a Szellemben. Így tud az agy és a szív, vagy a lélek és a test eggyé lenni a Szellemben.

Remélem sikerült átadni azt, amit mondani akartam, remélem kaptál választ.

Szeretettel.

STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now