Nem vagy hibás


Nem vagy hibás azért, mert ilyen hamar eltelt az idő – azt jelenti: túl sokat dolgoztál másokért.

Nem vagy hibás azért, mert azt érzed, sok dolgot talán máshogy kellett volna tenned – azt jelenti: akkor is jól érezted, hogy mit tegyél, és akkor pont azt tartottad a leghelyesebbnek.

Nem vagy hibás azért, mert kifogásokat keresel – azt jelenti: véded magad, mert már túl sokan bántottak.

Nem vagy hibás azért, mert ennyi idősen ilyen lett az alakod, és nem tudsz lefogyni – azt jelenti: nem kaptál elég szeretetet, és az ízekkel akartad pótolni. Mert valami jó Neked is kell, és már egyáltalán nem vágysz sokra.

Nem vagy hibás azért sem, ha már csak sötétben mersz szerelmeskedni, hogy ne lássák a tested. Azt jelenti: túlságosan figyeltél másokra, és magadra már nem maradt energiád – tiszteletre vagy méltó emiatt, ne bántsd magad.

Nem vagy hibás azért, mert félsz változtatni – azt jelenti: már régen elérted a határaidat és elfáradtál.

Nem vagy hibás azért, mert már jó ideje vegetálsz egy semmilyen kapcsolatban és elfásultál. Azt jelenti: már nincs erőd kilépni, és azt is, hogy a sok jó és a rossz mégiscsak összeköt. És még mindig Te kötöd össze.

Nem vagy hibás azért, mert a gyereked feléd sem néz, sőt néha azt érzed, inkább lenéz Téged, vagy egyáltalán nem érdekli, mi van Veled. Azt jelenti: mégiscsak elindítottad a saját útján, a többi már az ő dolga. És sokszor el kell mennie, hogy visszatérjen hozzád, csak ő ezt még nem tudja. Te már igen.

Nem vagy hibás azért, mert évek, évtizedek óta robotolsz, mint egy gép, és már hisztizni sincs erőd, csak minden napba belehalsz. Azt jelenti: önmagadat feladva próbáltál megfelelni, és elfogytál.

Nem vagy hibás azért, mert nem lettél ügyesebb, okosabb, csinosabb, szebb, keményebb, mert a társadalom magasra tette a mércét. Az a társadalom mércéje, és nem a Tiéd. Tökéletesen elég vagy annak, ami vagy, így is szerethető vagy. Aki nem szeret Téged ilyennek, az nem rólad szól, hanem róla.

Nem vagy hibás azért, mert ott tartasz, ahol tartasz, és hogy ilyenné lettél. Az, aki visszanéz rád a tükörből, sokkal szebb, tapasztaltabb és bölcsebb, mint gondolnád. Kezdd el őt megdicsérni, köszönd meg neki, hogy túlélte a sok nehézséget, és kezdj el rá mosolyogni.

Tudd, hogy mindig, mindenkinek azt mondtad el, amit éppen akkor szerinted kellett. Ettől nagyszerűbb dolgot nem is tehettél volna. Ezzel segítetted az ő útjukat akkor is, ha azt gondoltad, hiába. Hidd el, bejutott, és minden, amit mondtál, majd akkor fog eszébe jutni, amikor ő készen lesz rá. A számára legjobbkor.

Nem tehetsz arról, hogy nincs már önbizalmad, nem tehetsz arról, hogy már nincs erőd semmire és senkire – azt jelenti: most már eljött a Te időd.

Nem tehetsz arról, hogy néha azon gondolkodsz, vajon ha meghalnál, kik jönnének el a temetésedre, mit gondolnának, és hogy sírnának-e utánad. Hidd el, egy kis idő még, és már nem fog érdekelni. Rájössz, hogy igazából nem is számít…

Nem tehetsz arról, hogy a különböző közösségek és némely tanácsadó is megmondja neked, hogy mit kellene tenned, és valami miatt újra és újra képtelen vagy rá. Nem veled van a baj, hanem a segítőkkel akik fölösleges lelkiismeret-furdalást okoznak Neked – olyan miatt, ami nem a te hibád és nem a képtelenségedből adódik.

Nem a Te hibád, Te mindent jól csináltál.

Ezért egyetlen tennivalód van: szeretgesd meg magad végre egy kicsit, mert ennek jött el végre az ideje. Mert megérdemled. Eljött az idő, hogy a Te lelked kapjon végre ölelést.


Ha úgy gondolod, hogy a mostani helyzetedet szeretnéd egy kicsit tisztábban látni, keress meg, segítek benne. Ha úgy érzed, megbízol bennem és elfogadsz kísérőnek egy szakaszon az utadon, akkor segítek abban is, hogy ne csak meglásd, hanem meg is értsd magad, hogy mit miért tettél korábban, és hogy miért nem Te vagy a hibás. Te magad fogsz rájönni a saját válaszaidra és a saját megértéseidre, és biztos lehetsz benne, hogy nem fog fájni. Ez inkább valami olyasmi, mint amikor az ember egy csodálatos katedrálisnak kezdi lepucolni a szivárványos ablakait, és egyre több színes fény szűrődik be, egyre több dologra süt rá belül. Minden simítással egy-egy csoda kel életre. Vagy olyan, mint amikor egy gyönyörű kertet elkezdünk gyomtalanítani. Minden egyes gyom kihúzásával előtűnik egy-egy csodás részlet a kertből.

Mindez pedig tudod, miért fontos – Önmagadon kívül? A gyermekedért.

Tegyük fel, hogy a gyermeked ugyanebben az élethelyzetben lenne, mint amiben Te vagy most, akkor milyen tanácsot adnál neki? Szerinted mi lenne a legjobb tanácsod neki, mi lenne a legjobb döntése a gyermekednek, mit kellene tennie?

Na azt tedd meg Te most.

Őérte legyél boldog. Őérte állj fel. Mutasd meg neki, hogyan kell felállni, akkor is, ha már nincs fizikálisan melletted. Tudni, de leginkább érezni, érteni fogja. A lélek mindent tud, az övé is. Így aztán ha majd ő kerül nehéz helyzetbe (mert azt senki nem ússza meg, ő sem fogja sajnos), akkor már tudni fogja mit kell tennie, mert megmutattad neki. És van még egy másik oka is: lemegy róla egy teher, mert már nem fogja azt érezni, hogy fel kell ugrania egy generációt és be kell segítenie Neked, hogy boldog légy. Meg fog könnyebbülni, hogy már nincs rá szükséged, és elkezdheti végre élni a saját életét. Már nem kell aggódjon érted. Megnyugszik, mert tudja, hogy felnőttél végre, így ő pedig újra gyermek lehet.


Rengeteg eszközöm van arra, hogy megleljünk az utadon Téged, és kiderítsük, mely irány a legjobb számodra és a körülötted élők számára. Tanulmányaim, tudásom, mások és saját tapasztalásaim, konkrét érzékeléseim és több objektív eszköz is használható azért, hogy ne csak azt tudd meglátni, merre indulj, hanem azt is, hogy honnan vedd hozzá az erőt. Az egyén, a család és a gyermek a szememben szent, és mindenkinek van egy határa, amit ugyan ki lehet tolni, de nem a végletekig. Tudom, hogy ezt nehéz megtalálni, viszont érdemes megkeresni, hogy minden szereplőnek jobb legyen.


Szeretettel és tisztelettel közelítek a mentális világod felé, engedd, hogy kibogozzuk a szálaidat. Szeretném, ha azt éreznéd: nem vagy egyedül, és hogy még a Te helyzetedből is van kiút úgy, hogy közben nem fáj, hanem mindig jobb és könnyebb egy picit. Szeretnék Neked és Benned erőt és biztonságot teremteni. Mert szüksége van Rád ennek a világnak, és Te is abból tudsz adni, amid van. Töltsünk meg hát szeretettel, hogy később ragyogni tudj. Te is és a gyermeked is. Segíts, hogy szétszórjuk a jót a világban….

0 views

STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now