NEM ESEM TEHERBE - LELKI OKOK

Azért írom ezt a cikket, mert ezzel kapcsolatban is van sok olyan információ, amire nem is gondolunk, viszont mindenképpen jó tudni. Az egyik legfontosabb, hogy érdemes megvizsgálni a lelki elakadásokat is, hiszen ha lehet megoldás, akkor miért ne járjunk utána? Nem kell félni tőle, mert a felszabadulás, a blokkok oldása időnként ugyan sírással jár, de az a pár kilós csoda, ha végül mégis megérkezik, a végén mindent megér. Nem biztos, hogy bármelyik ok oldása babát eredményez, de mivel volt sok pozitív tapasztalat ezen a téren, azt gondolom, érdemes megpróbálni. Veszteni való nincs.Mi állhat tehát a hátterében annak, ha valaki – orvosilag igazolva (ez fontos!) - fizikailag teljesen egészséges, és még sem esik teherbe? Segítek sorra venni a lehetséges okokat:

1. Ki nem mondott párkapcsolati probléma. Ha az van a háttérben, akkor az olyan mélyen van, hogy a hölgy még önmagának sem vallja be. Magyarul: mélyebb szinten nem érzi annyira biztosnak a kapcsolatot, és nem biztos abban sem, hogy a párját szeretné édesapának. Mindez tehát nem tudatos. Láttam már ilyet sokszor, és természetesen nem azt tanácsoltam, hogy váljanak el, hanem érdemes megoldásokat keresni mindenek előtt a kapcsolat jobbá tételére. Mert egy gyerek csak ideig – óráig oldja meg (inkább tolja el) a meg nem oldott problémákat. Másrészt nem szabad eszköznek használni őt, mert rajta, az ártatlanon (ráadásul a feltétel nélkül szerető gyermeken) csattan a legnagyobbat.

2. Fiúnak várták, de„sajnos” kislány lett belőle. Ez okból már pici korától bűntudattal él. Ebben az esetben egész létezésével a szülőnek (legtöbbször az apának) igyekszik megfelelni, hiszen szeret és szeretetre vágyik, ezért tökéletesen akarja játszani a fiú szerepét. Általában sikerül is: rövid haj, mindig nadrág, fiús játékok, erőteljes hang, férfias hivatás, kevésbé férfias pár, önmagunkkal való szembenézés hiányában általában minden meg is marad felnőtt korra. (Egészen addig, amíg nincs belső béke a szülőkkel, amíg meg az Édesanya (mint női rész) és az Édesapa (mint férfi rész) bennünk eggyé nem válik.)

3. Ikervesztés. Nem tudatosodott bűntudat, lelkiismeret-furdalás lehet a következménye. Ilyenkor a mélységekben (tömören) a következő zajlik: „Én megszülettem, a testvérem nem. Én okoztam a testvérem halálát, mert elszívtam előle az élethez szükséges energiát, tápanyagot. Nem vagyok méltó arra, hogy boldog legyek, azt meg, hogy gyermekem szülessen, biztosan nem engedem meg magamnak. Hiszen ő sem születhetett meg, így vállalok szolidaritást Vele.”

4. Testvérvesztés. Az előzőhöz hasonlóan bűntudattal jár. A következő belső hangok jöhetnek: „Hiányzik a testvérem. Ő elment, és fáj. Fáj a szüleimnek, fáj nekem. Ha ő megszülethetett volna, lehet, hogy én most nem élnék. kár, hogy én születtem meg és nem ő. Inkább nem szülök, mert akkor nem is veszíthetem el. Biztosan nem lesz fájdalom.” „Ő nem születhetett meg, én igen. Miért én??”

5. Meghalt csecsemő a közeli családban, általában egy lélekben közeli rokon gyermeke, aki ezt nem bírta feldolgozni. „Mert ha neki nem lehetett, akkor szeretem őt annyira, hogy együtt érzek vele, és én sem szülök. Annyira akarok neki segíteni, hogy így is azonosulok vele lelkileg. Mert mi van, ha nekem sikerül az, ami neki nem? Nem lehetek én úgy boldog, hogy ő szenved. Akkor nem tartozom bele a családba, és nem akarok neki fájdalmat sem okozni.” A tudat alatti tud izgalmas dolgokat produkálni…

6. Előzőekben abortusz vagy vetélés. Az előbbinél fel nem dolgozott bűntudat, az utóbbinál újabb veszteség-élménytől és az azzal járó fájdalomtól való fokozott félelem.

7. Szexuális elakadás. Ami származhat például gyerekkori vagy felnőttkori abúzusból, szorongásból, családon belül rendszeresen hangoztatott és beégetett ártalmas hitmondatokból, egyéb vagy a legelső fájdalmas szex-élményből, születéskori traumából.

8. Rossz szülői kapcsolat – traumás gyermekkor: „Annyira rossz volt nekem, hogy nem akarom, hogy az enyémnek is rossz legyen. Mert biztosan nem tudok jó anya lenni.” vagy „Annyira szegények voltunk, hogy sokat nélkülöztünk. Most nekünk is nélkülöznünk kell, nem akarom, hogy a gyerekem is ugyanazt élje át, amit én. Az a biztos, ha nem születik meg.”

9. Sérült gyerek a családban, nehéz a feladat, sok a fizikai vagy lelki teher. Itt is: „Az a biztos, ha nem szülök, akkor biztosan nem lesz senkinek szenvedés, és fájdalom, főleg a gyereknek nem.”

10. A görcsös akarásról már sokat hallottunk, ezt hívják „meddőség okozta stressz”-nek. Aztán amikor végre már nem görcsöl az anyuci a teherbeesésen, azonnal megfogan.

11. Saját születés-élmény. Lehetett traumás is, de meglepő módon akkor is lehet hatása, ha „csak” az újszülött számára volt trauma.

Sokszor a női szervek megbetegedései mögött is meg lehet találni ezeket az okokat, hiszen a tudatalatti sokszor a fizikai tünetekkel biztosítja be magát, ölt testet. (És erősíti meg a félelmet, illetve gyengíti az önbizalmat a Nőben.

Sajnos a blokkok oldásával mindig sikerül a fogantatás, de nagy esélye van.

Természetesen számos más körülmény (életkor, élőhely, táplálkozás, víz-szennyezettség, stb) is hozzájárulhat. Ha mindent meg szeretnénk próbálni, akkor érdemes ezeknek a dolgoknak is mögé nézni.

5 views

STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now