MEDITATÍV MAGZATMASSZÁZS - MEDMAMA

Komplex program kismamáknak és kispapáknak

1. Segítségével biztonságos és nagyon mély lélek-és szeretet kapcsolatba kerülhetünk a babánkkal. A testre, a lélekre és a szellemre hat mind az édesanyánál, mind a babánál.

2. Az esetlegesen nem megfelelően alakuló egység-érzést és mély kötődést még időben, a kisbabánk világra jövetele előtt segít kialakítani, fenntartani, megteremteni és megélni.

3. A vetélés és a koraszülés kockázatát csökkentheti. Ha a kisbaba és a kismama nyugodt és kiegyensúlyozott, akkor tud a világra születni, amikor neki a legjobb.

4. Születés előtt segíti a babát a megfelelő testhelyzet (befordulás) megtalálásában.

5. Vannak Édesanyák, akik bizonytalanok abban, hogy szeretnék-e megszülni a pocakjukban lakó jövevényt. Számukra feltétlen szükséges a módszer kipróbálása, hogy segítsen ebben a nagyon nehéz és megterhelő döntésben.

6. Az egyetlen módja, hogy az Édesapák is átéljék a várandósság hónapjait, és kapcsolatba lépjenek, ismerkedjenek a magzattal.7. Erősíti a kapcsolatot a szülők között. Az Édesapa és az Édesanya együtt is végezheti a gyakorlatokat. Katartikus élmény a „hármasban” történő közös relaxálás, meditálás!

8. A módszer alkalmazása közben közös emlékkép alakul ki mind a magzatban, mind az anyában. Ez azt jelenti, hogy ha a kisgyermek későbbi életében bármilyen nehézség következik be, a tudatalattija vissza tud emlékezni, fel tudja idézni ezt a fajta együttlétet emlékképeiben és megnyugszik tőle. A hatása tehát jóval túlnyúlik a gyermekkoron, hiszen azon túl, hogy pl. csökkenti a depresszióra való hajlamot, de a későbbi kapcsolatok és az önbizalom kialakításához is nagyban hozzájárul.

9. Összehangolja a baba és az anya várandósság alatti, ill. későbbi napi ritmusát, hozzásegíti mindkettőt a nyugodt alváshoz a várandósság alatt és után.

10. Tudatosodik a babában, hogy a jó érzés kívülről is érkezhet. Ez a későbbi én-tudat kialakulását nagyban segíti.

11. Pozitívan hat a légzőrendszerre, a vérkeringésre, a nyirokkeringésre, immunrendszerre, érzékszervekre, agyi struktúrákra, a szenzomotoros fejlődésre, az intelligencia fejlődésére. A központi idegrendszer stimulálásával elősegítjük a mozgás-és szem-kéz koordináció minél pontosabb kivitelezését, hozzájárul a ritmusérzék kialakulásához. Növeli a toleranciát.

12. Csökkenti az adrenalin kiválasztását, hozzásegíti a szervezetet a relaxált, nyugodt állapot eléréséhez.

13. Hormonálisan segíti a szomatosztin nevű hormonok kiválasztását, (ez a növekedésért felelős), segíti a csontok épülését, a mozgásfejlődést, a zsírsavak mobilizálását.

14. Segíti a szavakkal, és a szavak nélkül történő kommunikáció elmélyítését.

15. Segíti a szülésre és a szülés utáni új életre való felkészülést.

16. Meggátolhatja vagy lecsökkentheti a terhességi csíkok kialakulását.

17. Javít a kismama helyes testtartásán, amely lecsökkenti a várandósság alatt esetlegesen kialakuló derék-és hátfájás kockázatát.

18. Növeli a kisbaba élet-energiáját, rezgését, hozzásegíti őt a békés, kiegyensúlyozott állapot eléréséhez és megtartásához, amely szintén kihat a későbbi éveire.

2 views

STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now