Lelki terror - mentális bántalmazás

Részlet
"Minden nap órákon át telefonál másokkal és rólad beszél, miközben tudja, hogy bent hallgatod. Persze sokszor megy ki a kertbe hátra. Minden kimondott szava igaz, csak épp a mondat másik fele hiányzik.

Néha főz, de akkor olyat, amit senki sem szeret, mégis meg kell szeretned a változatos étrend miatt, és le kell nyomd a torkodon. Úgy kell csinálni, mintha ízlene, mert különben jön a harag, a dühös kiabálás, hogy ő mindent megtesz, és te pedig tiszteletlen vagy. Az asztal valóban gyönyörűen megterítve, fotó is készül róla. Van bizonyíték, hogy ő milyen csodás…

Ritkán mos is, beteszi a fehéret a feketével, hiába kéred nagyon szépen, hogy ne tegye. Ha szólsz, jön az üvöltözés, hogy megint tiszteletlen vagy vele szemben…(persze másoknak csak az ő szolgalelkűségéről mesél..)

Azt mondja, sokat foglalkozik veled. Valóban. Csak veled foglalkozik. Este, az egész nap után, vagy reggel téged tanít. Mert neked azokat a dolgokat tudnod kell, és hogy lehetsz ennyire hülye, hogy nem tudod (téma az, amit ő tart fontosnak…). Kb 3-4 órán keresztül beszél, és ne merj belekérdezni, és 2 óra múlva se merj ásítani („Igyál kávét, ha álmos vagy!”), mert jön a düh, hogy ő mindent megtesz érted (erről is mesél mindenkinek), és hiába, ráadásul tiszteletlen vagy (ez a szavajárása…). Előtte azért bezárja az ajtót, hogy senki ne hallja a kiabálást.

Nála a gyerekekkel való foglalkozás is az, hogy tanítja őket arra, amire szerinte szükségük van - anélkül, hogy megkérdezné, hogy vannak.

Minden hibádat, minden titkodat, amit valaha elmondtál neki, kétnaponta felhánytorgat, szemedre hány.

Emlegeti, hogy pisztoly van a házban. No meg kamera, amiről nem tudhatod, hogy hol van. Azt mondja, mindenkit lát: számítógépet, levelezést, telefont. A volt férjedét, az ő barátnőjéét, a saját gyerekeiét, a tiédet. És mindig csak azt a lehallgatott vagy megnézett üzenetet mondja el, amiből egyértelműen az derül ki, hogy valamit rosszul csináltál, a gyerekeid pedig becsapnak és hazudnak neked. Persze, amikor kéred, hogy mutassa meg, üvöltözik: „azt hiszed, hazudok???”

Megfenyeget, hogy kárt tesz azokban, akikkel kapcsolatba léptél. Ezért inkább nem beszélsz senkivel.

Folyamatosan manipulál mindenkit, téged is. Ja, és egy senki vagy. Ezt hallhatod kétnaponta, közelről és hangosan.

Általában napi többször jellemző a hangulatingadozása, de kétnap egyszer biztosan. Felváltva akar életre szólóan elköteleződni és kidobni a házból. A barátok csak az előbbiről tudnak. Egyszer iszonyatosan pörög, és ha nem veszed fel vele a fordulatszámot, akkor azért haragszik, mert gátolod és rossz energiákat küldesz felé. Még szajha, és sátán is leszel. A másik héten betegen fekszik, nem szabad porszívóznod sem, mert pihennie kell, mindene fáj, a feje, a gyomra, a minden belső szerve, mert megbetegítetted. Állandóan beteg, és biztos, hogy te vagy a hordozó.

Amikor dühös, akkor félsz. De erre csak később jössz rá, mert eddig azt hitted, te vagy a hibás.

Nem kicsi alvászavara van, természetesen a gyenge idegállapotát te okoztad. Mivel ki van merülve, rengeteget fekszik a TV előtt, közben mobilozik, és nyitott mindenki felé…ő ezt úgy hívja: szocializálódás. Ha külön vagytok, akkor több sms-t is kapsz, hogy mit csinálsz rosszul, ami persze tele van önsajnálattal. Ja, szerelmest is kapsz.

Sokszor példálózik, vádaskodik, fenyegetőzik és kigúnyol. Jó esetben két naponta. Tudd, hogy ha jól nézel ki, az csak a te szerencséd, mert egyébként semmit sem érsz.

Sosem fogsz tudni elég tisztán takarítani, mindig lesz egy porszem a radiátor mögött legalul belül, vagy a kazán valamelyik eldugott csöve mögött. Másoknak csak annyit mond: mocsokban kell élnie.

Mindenki más kaszt, mint ő. Az egész családod. Azok is, akik mellette vannak, és órákig hallgatják őt, mert sajnálják - de hogy őket is hülyének tartja, azt csak neked mondja el.

Folyamatosan kontrollál téged, amit leraksz, megigazítja.

A barátnőid is rossz irányba visznek, és mindenki csak rosszat akar neked, ezért ő megvéd. Ha nem hiszed, szokás szerint tiszteletlen és hálátlan vagy. Ja és vak.

Rosszul bánsz a pénzzel - a sajátoddal, mert neki nincs, vagy a régi tartozásokra kell, de majd egyszer lesz. Ja, és fizess te mindent. A drága nyaralást is, mert ő nem mehet szint alá. Ha nem érzed jól magad, hálátlan vagy.

Szerinte önbizalom hiányos, elmebeteg és depressziós vagy, pszichológust kell keresned. És tényleg.

Mert ez is csak egy meg nem történt mese…"

STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now