KÜLDETÉSEM

Updated: May 24, 2019

Ha abból indulok ki, hogy mit szeretnék a saját gyermekeimnek, akkor azt mondom: küldetésem, hogy sok boldog pillanatuk legyen az életükben.

Mi kell ehhez? Legyenek rendben önmagukkal, Istennel, a világ működésével, az emberekkel. Fogadják el, hogy sem ők, sem mások nem tökéletesek, és nem is lesznek azok soha. Tartsák tiszteletben önmagukat, a mások másságát, az elmét, az érzéseket, a pénzt, a testet. Mindent, ami bennük és ami körülöttük van. Ebben benne van az egészséges önbizalom, a magukba és Istenbe vetett hit, hogy azt csinálják, amiben tehetségesek, ami értékes és hasznos maguk és a környezetük számára, hogy megtalálják a párjukat, akivel kézen fogva mennek végig a közös úton, hogy egészségesek legyenek az unokáimmal együtt, és még folytathatnám.Mi az, amit én mind ehhez hozzá tudok tenni? A minta.

A minta nem az, hogy minden szerepemben tökéletes legyek, hanem az, hogy tudom, hogy hibázhatok, de mindig megpróbálok tanulni és fejlődni. No meg őszintének lenni. Elsősorban önmagamhoz, aztán a gyerekeimhez, és mindezt vállaljam fel a világban is. Mert nekem sem sikerülhet minden úgy, ahogy szeretném, de soha nem adom fel. És néha nevetek magamon.


Szeretnéd, ha a gyermeked párja odaadóan szeretné őt, és a gyermeked fizikai vagy mentális biztonságban érezné magát?

Szeretnéd, ha a gyermeked párja felnőtt és nem kisgyermek módjára viselkedne, és képes lenne felelős döntéseket hozni?

Szeretnéd, ha a gyermeked felszabadult örömöt élne meg a párjával minden együttlétkor? És amikor a szexre gondolnak, akkor mindkettőjüknek a párjuk jusson eszükbe?

Szeretnéd, hogy a gyermekednek jó kollégái legyenek, akik tisztelik őt emberileg és szakmailag is?

Szeretnéd, hogy a gyermeked tiszta és rendes otthonban élne, ahol közösen, egymással megbeszélve látják el a feladataikat?

Szeretnéd, hogy a gyermeked párja kitartóan és szenvedélyesen küzdjön azért, ami benne van, amiben hisz?

Szeretnéd, hogy a gyermeked párja odafigyelne a szórakozásra is, netán a művelődésre, megszervezné a színházat, mozit, hangversenyt, és egyéb kulturális programokat?

Szeretnéd, ha a gyermeked párja tisztán, ízlésesen, stílusan öltözködne?

Szeretnéd, ha a gyermeked párja igényes lenne a hajviseletét, testápolását illetően?

Szeretnéd, ha a gyermeked párjának fontos lenne az egészsége, netán a mozgás is?


Akkor próbálj meg olyan emberré válni, akit a gyermeked mellé szeretnél társnak!

Mert legnagyobb részt olyat fog választani, mint amilyen Te vagy.

Próbálj meg olyan emberré válni, akit az unokáidnak szeretnél szülőnek.

Próbálj meg olyan emberré válni, akit a gyermekednek kívánsz kollégának.

Mert a gyermekednek az az otthon nyújtotta a biztonságot, amelyben felnőtt, és azt fogja tudat alatt követni. Akkor is ha jó volt neki, és akkor is, ha nem.


Nem baj, ha nem sikerül. A gyereknek nem az a fontos. Hanem az, hogy lásson küzdeni és feladatot megoldani. Beszélj neki őszintén. Mesélj magadról. Úgy élj, hogy legyen miről mesélni…Meséld el a kisebb nagyobb győzelmeidet és veszteségeidet önmagad felett, és meséld el neki, hogyan nem adod fel. Meséld el neki a fájdalmaidat és az örömeidet, mert mit akarsz? Mit szeretnél, mit tegyen majd ő, ha nagy lesz? Feladja? Biztosan nem. Hát mutasd meg neki, hogy van értelme. Hogy van miért, van kiért, és hogy meg lehet csinálni. Higgy magadban, hogy ő is higgyen magában. Győzd le magad, hogy ő is legyőzze magát. Légy bátor és szeress, hogy ő is legyen bátor és szeressen. Mutasd meg neki, hogy az Élet mégiscsak szép, és mi tudjuk széppé tenni. Ő is, általunk.

Szeretettel.

31 views

STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now