FOGYÓKÚRÁZÓKNAK

Updated: Jan 31, 2019

Összefoglaltam néhány fontos információt a fogyókúrával kapcsolatban:

1. Lehetőleg ne fogyókúrázzon, inkább váltson helyette életmódot (ami azt jelenti, hogy az egészséges étkezés jó lenne, ha az emberek szokásává válna). Tudom, a csapból is ez folyik, viszont igaz.

2. Bőven elég havi 1 kg mínusz, mert hagyni kell, hogy a lelke is megérkezzen a teste után.

3. Ebből kifolyólag elég, ha havonta egyszer áll mérlegre.

4. Fogyó Holdban intenzívebben tud a test méregteleníteni, súlyt elengedni.

5. Attól, hogy a szomszéd lefogyott az egyik módszerrel, nem biztos, hogy az Ön számára is az a megfelelő. Keresse meg azt a technikát, ami az Öné.

6. Ha egész nap dolgozik, és már egy esti sétára sincs energiája, semmi baj. Mozgás nélkül is le lehet fogyni, csak lassabban.

7. 40 ml/kg vízre van szükség naponta. Ezt meg kell inni, hiszen e nélkül például nem tisztul ki a szervezet, és nem tud jól működni az anyagcsere.

8. Ha sokat nyitogatja a hűtőt, azt jelenti: a testének tápanyaghiánya van. Az ételtől ez nem pótlódik, akkor sem, ha másodszor is kinyitja a hűtőajtót. Kezdjen el szedni sürgősen multivitaminokat, és célzott vitaminokat, lehetőleg elsősorban folyadék, vagy esetleg kapszula formájában. Tejet ne igyon se előtte, se utána, mert a tej mellett nem szívódik fel semmi. Legalább háromnegyed órát várjon a kettő között.

A vitaminokat hízó holdban érdemes duplán szedni, hogy megkapjon mindent a szervezete, amire szüksége van.

9. Még mindig a nagymamám mondása a legigazabb: egyen úgy reggel, mint egy király, délben, mint egy polgár, és este, mint egy koldus. (Az alvás is jobb egy szegényes vacsora után.)

10. Reggelizni mindig kell bőségesen, de akkor is próbáljon meg barna pirítóssal vagy sajtot, vagy sonkát. Mindkettő egyszerre nem mehet. És ha reggel a sajt mellett döntött, akkor aznap ne egyen nagyon felvágottat. Ha reggel a felvágott mellett döntött, akkor aznap ne egyen sajtféléket. Vagy sajtos, vagy húsos nap legyen. És mindig egyen zöldséget a reggelihez is, mert meg kell tartani a savas-lúgos egyensúlyt.

11. Próbáljon meg 12 óra körül ebédelni, de legkésőbb 13 órakor. Ekkor már ne legyen köret. Krumpli, rizs feledve, csak zöldség, saláta, savanyúság, grill zöldség. KUKORICA, BAB, sárgaborsó NEM. Legjobb a brokkoli, uborka, savanyú káposzta, kelbimbó, fejes saláták. Majonézes-zsíros-tejfeles kevert és főleg előregyártott saláták kilőve, ha muszáj, akkor joghurtot keverjen hozzá. Húsfélét bármit ehet, hiszen azért mégiscsak kell a zsír az anyagcseréhez. Még kolbászt, tarját is, ha zöldséget eszik mellé. A mustár, torma az éget, azt bármikor ehet, viszont bolti kechupot, majonézt nem.

12. Ha húsos reggelije és ebédje volt, akkor vacsorára marad a virsli, felvágott magában, zöldséggel, uborkával, stb. Ha sajtos napja volt, akkor vacsorára is azt egyen zöldséggel. Legkedvezőbb az edámi, vagy a mozarella. Tojást bármilyen formában, bármikor ehet, de csak magában, vagy zöldsággel. ha nagyon szigorú szeretne lenni Önmagával, akkor a sárgáját tegye félre.

13. A gyümölcsfélékkel vigyázni kell, mert becsapós ételek, rengeteg cukor van bennük. A zöldalmát eheti du 2 óráig, a többi édeset mind délelőtt. Délutánra ezek maradhatnak: grapefruit, szilva, szeder, kevés eper, egres – persze cukor nélkül.

14. A mogyorófélék, mandula, tökmag tiltott gyümölcsök. Ha nagyon szeretne enni, akkor egyen reggel, lehetőleg 8 óra előtt.

15. A kávé az mehet cukor nélkül, vagy kevés édesítővel.

16. Ha szereti a tejet, az amúgy is vizes tejet még jobban felvizezheti:)

17. Az esti séta mindig jó levezetőnek. Különösen a májnak jó. Legalább annyira értékes, mint a kocogás. (Ez utóbbit nőnek nem javaslom, vagy csak extra módon megerősített gátizommal. (Minden földet éréskor/zökkenéskor megnyúlnak az alhasi szalagok, amik tartják a női szerveket, és inkontinenciához vezethet.)

18. MINDEN ELHAGYOTT KILÓVAL EGYENESEN ARÁNYOSAN NŐ AZ ÖNBIZALOM ÉS A BÜSZKESÉG ÉRZÉSE! MEGÉRI LECSERÉLNI!AZ ÉRZELMI EVÉS OKAI LEHETNEK:

1. Az ízek pótolják az érzelmeket, azaz az evés pusztán érzelem-pótlás.

2. Valaki hiányának pótlása (ha elutasítunk valakit, akkor a lelkünk helyett a zsírban adunk neki helyet, azaz étellel töltjük fel a helyét.)

3. Stressz-evés

4. Vitamin-hiány, víz-hiány

5. Szex-hiány (a kielégületlen szexuális ösztön átirányulhat az evésre is)

6. Önelfogadás hiánya.

Mielőtt a szádba veszed, gondold meg, hogy a testednek jó-e!

SZERETETTEL.

0 views

STUMPF ZSUZSANNA

+36 70 321 8373

stumpfzsuzsanna@noiskola.com

1137 Budapest, Szent István park 2. 

Ha messze vagy, netán külföldön élsz, Skype-on is elérhető vagyok itt: biozsuzsi1

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now